Воскресенье, 05 мая 2024 09:50

Мати посадовця СБУ володіє елітною нерухомістю у Києві та області

Мати посадовця СБУ володіє елітною нерухомістю у Києві та області

Мати очільника економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою, володіє елітною нерухомістю у Києві та області на загальну суму понад 16 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Слідство.Інфо".

Журналісти дослідили статки родини Лойфа та виявило, що сам він не має жодного зареєстрованого на себе майна. Однак увагу привертає майно його матері Ганни, яка працює викладачкою французької та латинської мов у невеликому місті Берегове, що на Закарпатті.

Просто диво, якими успішними ФОПами стають близькі родичі СБвців, коли їм треба купити якусь лакшері-нерухомість! Наша нова історія — про мати очільника економічного управління СБУ Анатолія Лойфа. Вона — проста викладачка закарпатського медичного коледжу. І раптом жінка заробила понад 1 мільйон гривень як ФОП

- йдеться у дописі.

Під час повномасштабного вторгнення, у червні 2023-го, мати посадовця придбала дві земельні ділянки у котеджному містечку Рославичі, що знаходиться у менш ніж 30 хвилинах їзди від Києва.

Нині на земельних ділянках у її власності стоїть майже добудований котедж.

Також Ганна Лойф ще у березні 2020-го придбала квартиру в столичному ЖК преміумкласу площею 155,6 кв. м. Квартиру. До речі, у тому ж будинку володіє квартирою дружина генерала СБУ Іллі Вітюка..

За підрахунками "Слідство.Інфо", вартість цих двох об’єктів нерухомості може сягати 16 мільйонів гривень.

Мешкає і працює мати СБвця у містечку Берегове Закарпатської області, і журналістам не вдалося з’ясувати, навіщо їй нерухомість в столиці. Водночас вони звертають увагу, що у самого Анатолія Лойфа немає зареєстрованої нерухомості.

Ані посадовець, ані його родичі не коментують свої статки.

Повідомляється також, що Анатолій Лойф на своїй посаді в СБУ є наступником Артема Шила, справу проти якого зараз розглядає Вищий антикорупційний суд. Шила звинувачують в організації схеми з постачання "Укрзалізниці" трансформаторів за завищеними цінами.

На запит журналістів в СБУ пояснили, що мати Лойфа придбала лише землю під котеджем, натомість будівництво будинку профінансувала третя особа (ФОП) "для подальшого продажу та розподілу прибутку".

Щодо квартири у столичному ЖК преміумкласу, в СБУ зазначають, що мати посадовця змогла придбати її за рахунок продажу попередньої нерухомості, своїх заробітків як ФОП та "власних багаторічних заощаджень".

Водночас, як стверджують журналісти, у декларації чоловіка Ганни Лойф, який раніше працював на митниці, такі заощадження не зазначені.

Нагадаймо, що один із керівників Київської обласної прокуратури обзавівся елітною нерухомістю "магічним" способом.




Новости