Воскресенье, 05 мая 2024 12:29

Поїздка за 7 тисяч євро: поблизу кордону з Румунією затримали два автомобілі з п’ятьма чоловіками

Державна прикордонна служба України

На кордоні з Румунією військовослужбовці оперативного підрозділу Чернівецького загону затримали групу з п’ятьох чоловіків призовного віку. Усі вони пересувалися на двох автомобілях. Як з’ясувалося, смеха перевезення чоловіків за кордон діяла у два етап.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України 5 травня.

Інформацію про підготовку порушення державного кордону групою осіб оперативники отримали в ході проведення оперативних заходів.

З’ясувалося, що п’ятеро затриманих чоловіків призовного віку через месенджер домовились із головним організатором схеми про переправлення до Румунії за грошову винагороду- від 6 до 7 тисяч євро з кожного.

Після цього вони спланували "переправу" так, що у визначений час четверо помічників організатора зустріли "клієнтів" на двох автомобілях. Згіжно плану двоє мали везти до певного місця, яке попередньо визначалося, а ще двоє інших помічників потім мали б вести ухилянтів до лінії державного кордону.

"Під час затримання порушники намагались втекти, однак їм це не вдалося. За результатами подальшої перевірки прикордонники з’ясували, що двом провідникам лише по 15 років, а ще одному, який був за кермом одного з автомобілів, 17 років", - зазначили у ДПСУ.

Наразі неповнолітніх порушників передано батькам. Стосовно повнолітнього провідника до правоохоронних органів направлені повідомлення за статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" та статтею 304 Кримінального кодексу України "Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність".

"Відносно решти порушників складені матеріали за статтями 185-10 та 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення", — додали у пресслужбі.

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що на Закарпатті, у селі Солотвино прикордонники затримали 62-річного жителя Тячева, який спробував незаконно переправити через кордон двох чоловіків у гідрокостюмах. За такі послуги дідусь отримував від 2 до 3 тисяч доларів.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!




Новости